Георги Марков: Очаквам да излязат и още хора от ПГ на ГЕРБ  Очаквам да излязат и още хора от ПГ на ГЕРБ. Това каза пред журналисти независимият депутат Георги Марков, който напусна ПГ на ГЕРБ, във връзка с напускането на Красимир Стефанов от ПГ на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция Фокус. „Не знам как е протекъл конгресът. Видях от медиите, че г-н Борисов каза, че не са лидерска партия, а вече са демократична партия, като той им е дал ръководството с двама успешни кметове и по този начин вече няма да са лидерска партия. По самия начин на говорене е: „аз казах, това ще бъде”. За мен това ако е демократична партия, здраве му кажете”, заяви Марков.„Очаквам да излязат и още хора. Не съм разговарял с никой от тях. Надявам се тези хора, които напуснат ГЕРБ, да се присъединят към нас, да бъдат независими депутати и ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, посочи той.

„Не съм разговарял с Красимир Стефанов, даже се учудвам, че точно той напусна, след като седеше зад г-н Цветанов, той му правеше данъчните проверки и т.н. Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин. Аз казах, че няма да разговарям с никого и да каня никого. Лично аз не бях принуден. Мен ме принуди начинът на държанието на партийните секретари и фидосовщината в групата на ГЕРБ. Не знам неговите мотиви”, обясни Георги Марков.

„Натиск освен от ГЕРБ, не виждам откъде другаде може да дойде. Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, заяви Марков. По думите му преди в ГЕРБ са били съвсем други идеи – да се върви вдясно, да спре да се разсъждава и работи по този начин. „Виждате – старата песен на два гласа”, каза Георги Марков.

Във връзка с това, че е подкрепил воденето на предизборната агитация, той заяви: „Не виждам нещо да пречи на държавата или да застрашава сигурността. Това е една стъпка към демокрацията. Това, което депутатът от Бургас направи, страшно много ме разочарова”.